Från start till slut

Jag finns där för er, med trygghet, stöd, och bekräftelse.

Innan

Utöver vårt första möte som är kostnadfritt ”prova-på-möte” för att se om vår kemi stämmer, träffas vi 1-3 gånger innan förlossningen, diskuterar igenom känslor, funderingar och vilka förväntningar ni har inför ert barns födelse och på mig som doula. Jag finns givetvis tillgänglig på telefon utöver dessa träffar.
Jag ger er gärna råd och övningar på avslappning och massage att öva på, allt för att förbereda inför förlossningen.

Förlossningen

Ni ringer mig när det är dax och vi möts upp antingen i hemmet, eller på förlossningsavdelningen.
Jag finns där som stöd och värnar om era önskemål så långt det är möjligt, guidar er genom andningstekniker, ställningar som är gynnsamma för förloppet och avslappning. Hjälper till med praktiska ting som hämtar fika, påminner om toalettbesök och handfasta massagetekniker. Fungerar som ett bollplank vid funderingar kring te.x smärtlindring.
Jag finns där med trygghet och hjälp, så partnern är den födande kvinnans främsta stöd.

Efter

Någon vecka efter förlossningen träffas vi för att prata igenom förloppet, hur ni upplevt det och svara på frågor kring förlossningen. Jag kan även ge stöd och stöttning den första tiden som nyblivna föräldrar med te.x amning och taktila strykningar mot kolikmage.

Ni som blivande föräldrar kan vid vilken tidpunkt som helst välja att avbryta vår kontakt om ni te.x vill föda ensamma eller av annan orsak.

Tar uppdrag som akutdoula.